Eet Meer Limburg

Wie op het grondgebied van Hasselt (postcode 3500) woont, kan dit jaar het “Eet Meer Limburg”-feestmenu van Puur Limburg gratis thuis laten bezorgen, met de steun van de Provincie Limburg. De levering gebeurt door CityDepot, met behulp van elektrische voertuigen en cargobikes.

Een origineel menu met duurzame ingrediënten uit Limburg op een duurzame manier op je bord brengen tijdens de eindejaarsfeesten: om dat warm initiatief waar te maken, bundelen de Provincie Limburg en Puur Limburg, het overkoepelende merk voor producten van Limburgse bodem, dit jaar de krachten met CityDepot, de specialist in slimme stadsdistributie.

Het “Eet Meer Limburg”-menu is op vraag van de Provincie Limburg samengesteld door Chloë en Magali Szpyt, de winnaars van het programma “Mijn Pop-up Restaurant 2016”. Alle ingrediënten zijn afkomstig van Limburgse producenten: met respect voor de boer uit de buurt, lekker, bewust én duurzaam. Als je in de postcode 3500 woont, komt een chauffeur van CityDepot je bestelling gratis brengen, wanneer jij dat wenst. CityDepot zet hiervoor elektrische voertuigen en cargobikes in. Duurzaamheid in het kwadraat!

Sander Dragt van Puur Limburg: “We zijn erg verheugd over deze samenwerking. De visies op het vlak van duurzame korteketendistributie van Puur Limburg en CityDepot sluiten naadloos op elkaar aan. We hebben de postcode 3500 eruit gepikt om dit eindejaar samen proef te draaien. Maar we willen ons werkgebied zeker nog uitbreiden. In 2017 willen we verder samenwerken om duurzaam consumeren mogelijk te maken in Limburg, met respect voor de boer en het milieu. Zo bekijken we momenteel of we samen de afhaalpunten voor lokale producten kunnen uitbouwen en professionaliseren op het vlak van logistiek en distributie.”

Marc Schepers, CEO van CityDepot, vult aan: “Deze samenwerking past volkomen in ons streefdoel om via duurzame transporten bij te dragen aan een mooiere en gezondere wereld. We vervoeren zowel pakjes als pallets, zowel verse als bevroren producten, we zijn nationaal én lokaal actief, we zetten de meest ecologische voertuigen in en we bedienen zowel kleinhandelaars als (inter)nationale transporteurs. CityDepot hanteert de principes van het maatschappelijk ondernemen, met aandacht voor ecologische, economische én sociale duurzaamheid.”

Gedeputeerde Inge Moors: “Het doel is om op termijn een nog hoger gebruikersgemak te bieden, de producten van de Limburgse boer nog beter bij de mensen te brengen, en natuurlijk nog meer Limburgers aan te spreken en te bereiken. En dat beide partners nu al, in deze periode, de handen in elkaar kunnen slaan, maakt het natuurlijk extra feestelijk!”

Hoe bestellen? Alle info over het menu, de recepten en de producten vind je op www.puurlimburg.be.