Notice: Undefined index: in /data/sites/web/citydepotbe/subsites/www.citydepot.be/releases/20190307060147/src/app/Application/Authorizator.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/citydepotbe/subsites/www.citydepot.be/releases/20190307060147/src/app/Application/Authorizator.php on line 89

Notice: Undefined index: in /data/sites/web/citydepotbe/subsites/www.citydepot.be/releases/20190307060147/src/app/Application/Authorizator.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/citydepotbe/subsites/www.citydepot.be/releases/20190307060147/src/app/Application/Authorizator.php on line 89
Handsfree shoppen in Hasselt - CityDepot | slimme stadsdistributie

Handsfree shoppen in Hasselt

Handsfree shoppen in Hasselt

De stad Hasselt en CityDepot lanceren op 29 juni het Shop & Send-portaal, dat shoppers in de Limburgse hoofdstad toelaat om handsfree te shoppen. Deze lancering valt samen met de start van de solden. Tijdens een proefperiode nemen een kleine 20 handelaars uit de Hasseltse binnenstad deel aan het initiatief. In juli en augustus is de Shop & Send-dienst volledig gratis voor de gebruikers.

Hoe werkt het? 1. Je scant de QR-code aan de balie in de winkel waar je boodschappen doet en volgt de geopende link. 2. Je scant de code op de verpakkingsdoos en stopt je artikelen erin. 3. Je vult je persoonlijke gegevens in en bepaalt waar je je boodschappen wilt ontvangen (thuis, in een hotel, bij de buren, …). 4. Je bezorgt de verpakkingsdoos aan een winkelmedewerker. 5. Pakjes met bestemming Hasselt worden de dag zelf geleverd door CityDepot, bpost staat in voor de levering aan adressen in de rest van het land.

Winkelen in de stad zonder je aankopen de hele dag te moeten meezeulen: het lijkt misschien toekomstmuziek, maar het zou wel eens snel realiteit kunnen worden. In zowat alle Belgische steden waar een nieuw mobiliteitsplan wordt geïntroduceerd, gaat handsfree shoppen over de tong. Overal worden plannen gesmeed om het personen- en goederenvervoer uit de binnenstad te bannen, wat natuurlijk niet zonder slag of stoot gaat. Handsfree shoppen wordt naar voren geschoven als een innovatieve oplossing om het stadscentrum aantrekkelijk te houden.

“Als het proefproject in Hasselt succes kent, willen we het uitbreiden naar een groter aantal handelaren en naar andere steden,” aldus An Vercaemst, mede-oprichtster van CityDepot. “Als logistieke innovator blijven we inzetten op duurzame ontwikkelingen, met een bijzondere aandacht voor logistiek in de stedelijke omgeving. We zijn blij dat we voor een stukje mee kunnen bouwen aan de stad van morgen. Zeker in Hasselt, onze bakermat.”

De lancering van het Shop & Send-portaal kadert in een project van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Limburgs provinciebestuur om een kader te creëren voor het zogenaamde “belevingswinkelen”. CityDepot heeft als specifieke opdracht om handsfree shoppen op de rit te zetten. “We hebben ervoor geopteerd om het systeem zo makkelijk mogelijk te maken voor de handelaren, opdat zij geen tijd zouden verliezen terwijl ze klanten helpen”, aldus nog An Vercaemst.

De deelnemende handelaren aan het proefproject in Hasselt zijn Artlux, La Bottega, ’t Calorietje, Casa del Tabacco, Donvil, Oil & Vinegar, Grimm Boekhandel, Paplou, Piu Piu, Rogiers Lederwaren, Saar, Sissy-Boy, So Sweet, Teastation, Waidman en de Gin-tonic shop. 

Tijdens de openingsdag op 29 juni staat op de Grote Markt van Hasselt een balie waar het Shop & Send-portaal wordt toegelicht en waar geschenken worden verloot. Vanaf 12 uur treden er ook verschillende straatartiesten op in de stad.

Delen: